kulturliget eseménynaptár

Program


Gondolatok táncban és versben
2

Gondolatok táncban és versben

A magyar költészet napja alkalmából
A tánc, zene és költészet hármas egységére épülő előadás a legfontosabb emberi érzéseket mutatja be: szeretet, szerelem, harag, fájdalom, veszteség.  több

Rémi Tünde és Appelshoffer János a testükkel, táncukkal mesélnek a magyar történelem zivataros és sorsfordító eseményeiről, mint az I. világháború vagy az 1956-os forradalom, megmutatva az egyéni sorstragédiákat és boldogságokat. A megkapó, hol lírai, hol szenvedéllyel teli táncokat a magyar irodalom legmeghatározóbb költőinek egy-egy verse (Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Áprily Lajos, Kányádi Sándor, Pilinszky János) egészíti ki, László Zsolt, a Radnóti Színház Jászai Mari-díjas színművészének interpretációjában. A zenei kíséretről a népzenében otthonosan mozgó Ötödik évszak nevű formáció és a Liszt Ferenc-díjas kiváló dzsessz zenész, Dresch Mihály gondoskodik. A műsor szerkezeti felépítését a rendező, előadóművész Novák Péter segítette, míg a zenei szerkesztés ifj. Csoóri Sándor nevéhez köthető.

A Gondolatok Táncban és Versben című táncszínházi előadás a többszörösen kitüntetett és elismert táncművész és koreográfus páros, Rémi Tünde (EuróPAS- díj, Harangozó Gyula-díj, Magyar Ezüst Érdemkereszt) és Appelshoffer János (Örökös Aranysarkantyús, Népművészet Ifjú Mestere-díj, és Harangozó Gyula-díj) első önálló egész estés műsora.

Táncolják: Rémi Tünde és Appelshoffer János
A verseket előadja: László Zsolt
Zenei szerkesztő: ifj. Csoóri Sándor „Sündi”
Szerkesztő: Novák Péter
Közreműködik: Juhász Zoltán, Tókos- Kurucz Kata, Dresch Mihály és az Ötödik évszak zenekar

Az előadás hossza: 70 perc

 

Ajánló


Varsói melódia Jegyvásárlás
-500 Ft

Van a politika, és van a szerelem. Ennek a két dolognak elvileg semmi…

Mi lenne, hogyha Örkény István ismét megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este,…

Maude különc, szabadszájú és harsány nő, Lionel pedig kifogástalan modorú, művelt és meglehetősen…