kulturliget eseménynaptár

Program


Irgum Burgum Macibál

Irgum Burgum Macibál

Irgum-burgum macibál
A Vaskakas Bábszínház macibálba hívja a legkisebbeket, hogy együtt mulassanak a plüssmackókkal, a pandákkal és a jegesmedvékkel!
0-3 éves kor között ajánljuk.

"De érdekes volna,
ha macibál volna.
Minden maci, minden medve,
bálba elcammogna,
brummogva, morogva,
táncolni cammogna."

Dramaturg: Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas

 

Zeneszerző: Rab Viki

 

Rendező: Ujvári Janka Jászai Mari-díjas

 

Játssza: Varga Anita és Szúkenyik Tamás

 

Az Aprók Színházáról:

 

Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra.

Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen.

 

Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz.

 

Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíthet talán a legtöbbet.

 

Ajánló