kulturliget eseménynaptár

Program


Jazzliget - Gáspár Károly Trió km. Gereben Zita

Jazzliget - Gáspár Károly Trió km. Gereben Zita

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 16. péntek, 19:30

Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Sokrétű zenei tevékenysége mellett a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője volt hét évig, a JazzMa.hu kritikai rovatvezetőjeként pedig 2013-2023 között tevékenykedett. Jelenleg a Gramofon zenei magazin munkatársa.
Triójával saját kompozíciókat és jazz standard-eket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztetizáló, ugyanakkor tiszteletben tartja a mainstream jazz hagyományait.
2017. februárjában jelent meg a trió első albuma, „The Outsider” címmel, a Hunnia Records gondozásában. A korongon nyolc Gáspár kompozíció mellett, egy Horváth Jenő dal, a „Ma este nem gondoltam rád” feldolgozása hallható.
Ugyan ebben az évben a JazzMa.hu olvasói szavazatai alapján „Az év lemeze”-díjat nyerte el a „The Outsider”.  2019-ben pedig Fonogram-díjra jelölték.
2019. márciusában, a TOM-TOM Records kiadásában látott napvilágot a Gáspár Károly Trió második albuma, „Salvation” címmel.
Gáspár Károly a JazzMa.hu 2019-es Szerkesztőségi Szavazólistáján „Az év zongoristája”-díjat nyerte el, a Fesztivál- és Koncertszervezői Szavazólistán a „Salvation” „Az év lemeze”, a Gáspár Károly Trió pedig „ Az év együttese” lett.
2020-ban Fonogram-díjra jelölték a „Salvation”-t.
2020-as JazzMa.hu Olvasói Szavazólista, „Az év zongoristája”-díj: Oláh Kálmán és Gáspár Károly
2021. márciusában jelent meg a trió harmadik albuma, „Philosophy” címmel, a Tom-Tom Records gondozásában.
A 30 éve megjelenő MAHASZ Top 40 eladási listáján 2021.  júniusában a „Philosophy”-nak sikerült bekerülnie a 40-es mezőnybe. Ez jazz lemez esetén először fordult elő a lista történetében.
2022. márciusában jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában Gáspár Károly szóló zongora lemeze, „Centuries Suite” címmel.
2023. szeptemberében látott napvilágot a Gáspár Károly Trió „Tribute to Giants” című albuma, a Tom-Tom Records gondozásában.

Gereben Zita a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő énekes-dalszerzője. Saját zenekarát 2009-ben alapította, akikkel eddig három, saját szerzeményeket tartalmazó nagylemezt jelentetett meg. A jazz stílusába sorolható Ready for the sun után populárisabb vizekre eveztek az Our Places című második albummal, amit a magyar nyelvű dalokat tartalmazó, Az én fesztiválom című korong követett. Széles műfaji spektrumot lefedő repertoárjukban az R'n'B, a pop, a blues, és a jazz stílusjegyeit is magukon viselő szerzemények szerepelnek. Az énekesnő zenei pályája során számos hazai formációval dolgozott együtt, tagja volt az Emil.RuleZ! zenekarnak, a Gringo Sztárnak, valamint a Modern Art Orchestra, a Transform Quintet, a Random Trip zenekaroknak, és a Nagy János Trióban is közreműködött. Zenekara a hazai zenei élet elismert muzsikusaiból áll. Az összeszokott csapat hangzásvilágát jelentősen alakítja a zenészek egyedi zenei világa, játékuk szabadsága.

Ajánlatunk


Kerüljetek közelebb a természet és a környezetvédelem világához egy zenés bábelőadáson és ismerjétek meg Mimó és Csipek barátait!

Gyermek táncjáték Berg Judit kalandregénye nyomán

Ajánló


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli - a magyar könnyűzene legjobbjainak…

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!