kulturliget eseménynaptár

Program


Aktuális előadások



 

Hogyan születtek a klasszikus zenei műfajok?

Mi a divertimento, szerenád és concerto? Hány hangszer kell a megszólaltatásához?

Mi az a házi muzsikálás?

Miért éppen az olasz a zenei nyelv?

Efféle kérdésekre ad választ a sorozat házigazdája, G. Horváth László hegedűművész, aki az Anima Musicae Kamarazenekar művészeinek játéka mellett érdekfeszítő és tartalmas zenei történeteket mesél a hallgatóságnak.

Az együttes az előző évadban több teltházas kamarakoncert során mutatta be Bécs, Budapest, Prága, Szentpétervár és New York olykor összecsengő, olykor különböző zeneiségét.

A következő évadban az Anima Musicae két kamaraest során a műfajok világába kalauzolja hallgatóit: a divertimento és a concerto műfaját górcső alá véve klasszikus zenei slágereket és kevésbé ismert ritkaságokat is műsorára tűz a zenekar.

Az ismeretterjesztő sorozat mindenkinek ajánlott, aki szeretné közelebbről megismerni a vonós hangszerek világát, ezért invitáljuk a klasszikus zenét kedvelő ifjúságot egyészen 99 éves korig, hogy töltsön nálunk egy érdekességekben és muzsikában gazdag estét az Erzsébetligeti Színházban.

Időtartam: 70-90 perc egy részben

Helyszín: Harmónia Szalon

Ajánló


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli - a magyar könnyűzene legjobbjainak…

A platina- és háromszoros aranylemezes magyar akusztikus együttes nagyszerűsége a sokszínűségében rejlik: vegyesen játszik rock és funky zenéket, hol vidám,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!